Chalet Zwillinghaus
Kippel - Lötschental
ZWITSERLAND
15 december 2018
HomeHet chaletHet LötschentalIn de zomerIn de winterVerhuur infoHuur­voorwaardenContactRouteFoto albumWebcamsLinksMuziek

In de winter,

Sportief - zonnig - altijd sneeuw. Dat zegt men met recht over het skigebied Lauchernalp! Sportief omdat de gemechaniseerde installaties niet alleen pistes voor beginners, maar ook voor kenners ontsluiten. Zonnig omdat het op een zuidelijke helling ligt. En altijd sneeuw, omdat de föhn (een warme zuidenwind) over het Lötschental heen ‘springt’.

skigebied Lauchernalp

Met een wintervakantie in Kippel bevindt u zich in een uniek ski en snowboard gebied, dat zowel voor beginners als voor gevorderden over goede faciliteiten beschikt. De Luftseilbahn naar het skigebied, met vele pistes en skiliften tot 3111 m, bevindt zich op loopafstand van ons chalet (ongeveer 8 à 10 minuten lopen).

Lauchernalp met skilift
Lauchernalp (1968 m)

NB. Op 16 december 2017 is een nieuwe 6-persoons stoeltjeslift in gebruik genomen, ter vervanging van de 2-persoons stoeltjeslift en de sleeplift op de foto hierboven. Op onze webcams pagina kunt u het dalstation van deze nieuwe skilift zien.

De meer gevorderde skiërs kunnen afdalen tot voor de deur van ons chalet. Er is voor de langlaufers een prachtig langlauf­parcours aanwezig vanaf Kippel naar Fafleralp.

De hoogste skilift, genaamd de Gletscherbahn, brengt u in kleine gondels naar de Hockenhorngrat op een hoogte van 3111 meter. Behalve skipistes is hier ook een Höhenpanoramaweg met prachtig uitzicht.

Ook voor de liefhebbers van langlaufen zijn er mooie routes om te volgen. Meer dan 30 km langlaufloipe door het dal van het Lötschental.

LAUCHERNALP

Uitzicht Stafel richting Rhonedal
Stafel (2100 m)

Uitzicht Hockenhorngrat richting Berner Oberland
Uitzicht vanaf de Hockenhorngrat (3111 m)
richting Berner Oberland

April 2017
Muur van sneeuw langs de weg bij Fafleralp
in april 2017