Chalet Zwillinghaus
Kippel - Lötschental
ZWITSERLAND
18 september 2021

Route beschrijving,

Met de auto is vanaf Basel de kortste weg via Bern, Thun en Spiez. Dan richting Kandersteg (geen Autobahn meer). Vanaf de grens bij Basel is het ongeveer 2 uur rijden naar Kandersteg.

In Kandersteg gaat u met de auto op de autotrein, die u in een kwartiertje naar Goppenstein brengt. Na het verlaten van de autotrein slaat u bij het tankstation linksaf richting Lötschental. Het is dan nog 5 á 10 minuten rijden via Ferden naar Kippel.

De autotrein ( BLS Autoverlad Lötschberg ) rijdt normaal vanaf 05.50 t/m 23.50 uur vrijwel ieder half uur, en in het weekend en als het druk is nog vaker.
Let op: wegens werkzaamheden in de Lötschbergtunnel (sanering van het spoor) is er een aangepaste dienstregeling. Voor de actuele vertrektijden zie hier.

* * *

Als u met het openbaar vervoer reist neemt u vanaf Basel de trein naar Bern, en stapt daar over op de regionale "Lötschberger" trein richting Brig.
In Goppenstein stapt u uit, en neemt de aansluitende bus richting Blatten / Fafleralp (lijn 591), die u in 8 minuten naar Kippel brengt.

Tip: als u 's ochtends de ICE 105 naar Basel neemt (vertrek uit Amsterdam 8.08, Utrecht 8.37, Arnhem 9.07) kunt u om kwart over zes 's avonds al bij het chalet zijn.

* * *

U kunt uw auto parkeren bij het chalet op de met "Zwillinghaus West" aangegeven privé-parkeerplaats.
De toegangsweg naar het chalet wordt 's winters sneeuwvrij gehouden. Maar als de weg door extreme weersomstandigheden toch niet berijdbaar blijkt te zijn, dan kunt u de auto (tegen betaling) ook parkeren in de parkeergarage aan het eind van het dorp.

PLATTEGROND

plattegrond

 

chalet met parkeerplaats