Chalet Zwillinghaus
Kippel - Lötschental
ZWITSERLAND
24 oktober 2018
HomeHet chaletHet LötschentalIn de zomerIn de winterVerhuur infoHuur­voorwaardenContactRouteFoto albumWebcamsLinksMuziek

Route beschrijving,

Met de auto is vanuit Basel de kortste weg via Bern, Thun en Spiez. Dan richting Kandersteg (geen Autobahn meer).

In Kandersteg gaat u met de auto op de autotrein, die u in een kwartiertje naar Goppenstein brengt. Na het verlaten van de autotrein direct richting Lötschental. Het is nu nog 5 á 10 minuten rijden via Ferden naar Kippel.

De autotrein ( BLS Autoverlad Lötschberg ) rijdt vanaf 05.50 t/m 23.50 uur vrijwel ieder half uur, en in het weekend en als het druk is nog vaker. Voor de dienstregeling zie hier. Vanaf de grens bij Basel is het ongeveer 2 uur rijden naar de autotrein.

* * *

Als u met het openbaar vervoer reist neemt u vanaf Basel de trein naar Bern, en stapt daar over op de regionale "Lötschberger" trein richting Brig. In Goppenstein stapt u uit en neemt de aansluitende bus richting Blatten / Fafleralp (lijn 591), die u in 9 minuten naar Kippel brengt.

Tip: als u 's ochtends de ICE 105 naar Basel neemt (vertrek uit Amsterdam 8.02, Utrecht 8.33, Arnhem 9.07) kunt u om kwart over zes 's avonds al bij het chalet zijn.

* * *

U kunt uw auto parkeren bij het chalet op de met "Zwillinghaus West" aangegeven privé-parkeerplaats.
Sinds de toegangsweg naar het chalet in 2012 is verbeterd kunt u in principe het hele jaar naar boven rijden. De weg wordt 's winters sneeuwvrij gehouden, maar als deze door extreme sneeuwval toch niet berijdbaar blijkt te zijn, dan kunt u de auto (tegen betaling) ook parkeren in de parkeergarage van het dorp.

PLATTEGROND

plattegrond

 

chalet met parkeerplaats