Chalet Zwillinghaus
Kippel - Lötschental
ZWITSERLAND
  14 juli 2024

Route beschrijving,

Per trein reist u via Basel naar Bern, en stapt daar over op de regionale "Lötschberger" trein richting Brig / Domodossola. In Goppenstein neemt u de aansluitende bus richting Blatten / Fafleralp, die u in 8 minuten naar Kippel brengt.

Tip: als u 's ochtends de ICE 105 naar Basel neemt (vertrek uit Amsterdam 8.08, Utrecht 8.37, Arnhem 9.07) kunt u al om kwart over zes 's avonds bij het chalet zijn.

Met de auto is vanaf Basel de kortste weg via Bern, Thun en Spiez. Dan richting Kandersteg (geen Autobahn meer). Vanaf de grens bij Basel is het ongeveer 2 uur rijden naar Kandersteg.

In Kandersteg gaat u met de auto op de autotrein, die u in een kwartiertje naar Goppenstein brengt. Deze trein ( BLS Autoverlad Lötschberg ) rijdt normaal tussen 05.15 en 23.15 uur vrijwel ieder half uur, en in het weekend als het druk is nog vaker.
Let op: wegens werkzaamheden in de Lötschbergtunnel (sanering van het spoor) is er soms een aangepaste dienstregeling. Voor de actuele vertrektijden zie hier.

Na het verlaten van de autotrein slaat u bij het tankstation linksaf richting Lötschental. Het is dan nog 5 á 10 minuten rijden via Ferden naar Kippel.

plattegrond

 

chalet met parkeerplaats